Gupay Lembur

Standard

Gupay- gupay Panineungan Kiwari Nembongan Deui
Basa Rek Ninggalkeun Lembur, Rek Miang Tolabul Ilmi
Kacipta Ema Jeung Bapa, Gupay Jajap Pangarepan
DI Bandung Muga Sing Jucung, Gancang Mulang Ka Sarakan

Gupay – gupay Panineungan Kiwari Nembong Deui
Basa Beus Ninggalkeun Stanplat, Hate Mah Puguh Tilebet
Kacipta Cisoca Ema, Nu Rambisak Kingkin Sedih
Pileuleuyan Dayeuh Garut, Kapaksa Urang Papisah

Munggaran Hidup di Bandung
Beungeut Lembur Kopi Gandrung
Di Susukan Marak Laut
Balap Ngojay Ulin Leutak
Luhur Pasir Peperangan
Hanaang Ngala Duwegan

Lalakon Manjang di Bandung
Lembur Ngan Ukur Galindeng
Duriat Ngan Dina Surat
Kangen Ngan Dina Lebaran
Betah di Tempat Ngumbara
Pageuh Jeung Adeg Sawawa

Gupay-gupay Panineungan Kawari Nembingan Deui
Katingtrim Hidep di Lembur Ngahariring Ngajak Mulang
Kacipta Ema Jeung Bapa, Nelengnengkung Nimang Incu
Ngan Hanjakan Sagalana, Nu Dijugjug Geus Teu Aya

(Dicutat Tina Mangle No. 338 Taun 1969)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s